Blog

Chutná desiata, pokoj v brušku

Ak existuje jedlo, ktoré je zdravé a chutné natoľko, že by ste ho dokázali jesť každý deň, sú to práve banánové lievance. Máte pri nich možnosť uplatniť všetku kreativitu vášho kulinárskeho umenia a pritom to zvládne aj začiatočník. Vaše trávenie sa vám poďakuje a ingrendiencie spojené s dobrými tukmi zaručia energiu po celý deň.

Základom je jeden banán a jedno vajíčko, ak chcete robiť väčšie množstvo, zachovajte tento pomer. Všetko ostatné môže ísť podľa vašej réžie. Tu je však môj favorit:

Ingrendiencie:

  • Banán
  • Vajíčko
  • ½ čl BIO škorica mletá
  • Štipka Himalájskej soli (na vyváženie chuti)
  • 4 PL strúhaný kokos
  • Podľa chuti 1PL med alebo BIO Palmový cukor (ak máte sladký banán, môžete vynechať)
  • Kokosový olej alebo Poctivé Ghí maslo na opekanie
  • Sušené hrozienka (podľa chuti)

 

Postup:

  1. Rozmixujte alebo vidličkou popučte banán s vajíčkom
  2. Pridajte všetky ostatné suroviny
  3. Dajte na panvicu lyžicu cesta a mierne cesto roztrite, nie je úplne tekuté
  4. Opekajte na panvici z oboch strán
  5. Podávajte s gréckym jogurtom alebo samotné

 

Keďže sú lievance suché, sú perfektné do školy, na cesty, alebo len tak ku káve. Banán a hrozienka dodajú energiu, kokos obsahuje vitamín C, ktorý podporuje imunitu a škorica pôsobí ako antioxidant rovnako ako kávička, s ktorou si ich môžete dopriať. Áno, aj tie máme v ponuke: Káva Brahmi; Káva Valeriana; Káva Garcinia a mnohé iné.