Ak existuje jedlo, ktoré je zdravé a chutné natoľko, že by ste ho dokázali jesť každý deň, sú to práve banánové lievance. Máte pri nich možnosť uplatniť všetku kreativitu vášho kulinárskeho umenia a pritom to zvládne aj začiatočník. Vaše trávenie sa vám poďakuje a ingrendiencie spojené s dobrými tukmi zaručia energiu po celý deň.
Základom je jeden banán a jedno vajíčko, ak chcete robiť väčšie množstvo, zachovajte tento pomer. Všetko ostatné môže ísť podľa vašej réžie. Tu je však môj favorit:
Ingrendiencie:
- Banán
- Vajíčko
- ½ čl BIO škorica mletá
- Štipka Himalájskej soli (na vyváženie chuti)
- 4 PL strúhaný kokos
- Podľa chuti 1PL med alebo BIO Palmový cukor (ak máte sladký banán, môžete vynechať)
- Kokosový olej alebo Poctivé Ghí maslo na opekanie
- Sušené hrozienka (podľa chuti)
Postup:
- Rozmixujte alebo vidličkou popučte banán s vajíčkom
- Pridajte všetky ostatné suroviny
- Dajte na panvicu lyžicu cesta a mierne cesto roztrite, nie je úplne tekuté
- Opekajte na panvici z oboch strán
- Podávajte s gréckym jogurtom alebo samotné
Keďže sú lievance suché, sú perfektné do školy, na cesty, alebo len tak ku káve. Banán a hrozienka dodajú energiu, kokos obsahuje vitamín C, ktorý podporuje imunitu a škorica pôsobí ako antioxidant rovnako ako kávička, s ktorou si ich môžete dopriať. Áno, aj tie máme v ponuke: Káva Brahmi; Káva Valeriana; Káva Garcinia a mnohé iné.